ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Τον Νοέμβριο του 2020, η R4R έλαβε ένα αίτημα για υποστήριξη του χειμώνα του Ελαιώνα στην Αθήνα. Αφού παρακολουθήσαμε τις συνθήκες στην ηπειρωτική χώρα, αρχίσαμε να εκτιμούμε την κατάσταση τόσο στα στρατόπεδα όσο και στο κέντρο της πόλης.

Έκτοτε δημιουργήσαμε την αποθήκη ηπειρωτικής R4R, η οποία λειτουργεί τόσο από εθελοντές που επισκέπτονται όσο και από την κοινότητα για να διανείμουν βασικά αντικείμενα σε στρατόπεδα σε όλη την ηπειρωτική χώρα και για την υποστήριξη άλλων ηθοποιών που εργάζονται ακούραστα για να παρέχουν επειγόντως απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΡΓΑ
R4R ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ

Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020, η αποθήκη μας λειτουργεί τόσο ως αποθηκευτικός χώρος για είδη εκτός τροφίμων όσο και ως εργαστήριο που παρέχει πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και υλικά επεξεργασίας ξύλου που θα επιτρέψουν στους εθελοντές μας να διανέμουν αντικείμενα μέσα σε στρατόπεδα και σε όλη την πόλη. 

Δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τις ομάδες μας στη Λέσβο και τη Σάμο, έχοντας μια αποθήκη στην ηπειρωτική χώρα επιτρέπει την αποτελεσματική μεταφορά αντικειμένων που χρειάζονται επειγόντως για διανομές που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά στο Malakasa 2, έχουμε αρχίσει να πραγματοποιούμε συχνές μαζικές διανομές με επίκεντρο τόσο χειμερινά ρούχα όσο και είδη υγιεινής.

InceΕπειδή ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στην ηπειρωτική χώρα, ένα από τα βασικά μας σημεία εστίασης ήταν η παροχή υποστήριξης σε οργανισμούς βάσης στην Αθήνα, μερικές από τις οποίες εξυπηρετούν έως και 1.000 άτομα την εβδομάδα με βασικά NFI. FΕάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας στην ηπειρωτική χώρα για να υποστηρίξετε τους NFI, επισκεφθείτε τη σελίδα επικοινωνίας μαζί μας.

ΠΑΡΕΛΘΕΜΕΝΑ ΕΡΓΑ: ΕΛΩΝΑΣ
Τα ακόλουθα έργα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Project Elea για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο στρατόπεδο του Ελαιώνα.
1. WINTERISATION

Η ομάδα των επισκεπτών και των εθελοντών της κοινότητας υποστήριξε το δάπεδο δύο περιοχών στο στρατόπεδο, για να διασφαλίσει ότι οι ανεγερμένες σκηνές θα είναι σε θέση να αντέξουν τις πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συνολικά, πάνω από 40 χειμερινές σκηνές δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τις ανεπαρκείς καλοκαιρινές σκηνές, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης την κάλυψη κάθε σκηνής και μια διανομή κουβερτών που παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες για πάνω από 200 άτομα. Για να διασφαλιστεί ότι ο καταυλισμός ήταν εξοπλισμένος σε περίπτωση κακοκαιρίας, δόθηκε αντλία νερού στους ηθοποιούς που εδρεύουν στο στρατόπεδο Eleonas και η R4R πραγματοποίησε δραστηριότητες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από σημαντικές χιονοπτώσεις τον Φεβρουάριο του 2021

2. ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η παιδική χαρά στο στρατόπεδο του Ελαιώνα ήταν σε κακή κατάσταση όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο στρατόπεδο. Το σετ παιχνιδιών ήταν πολύ σκουριασμένο και επικίνδυνο, γεγονός που οδήγησε την ομάδα μας να ξαναχτίσει και να ξαναχτίσει τις κούνιες και άλλα μέρη της παιδικής χαράς για να διασφαλίσει ότι ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. 

3. ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Καθώς ξεκίνησαν οι προσπάθειες χειμώνα στο στρατόπεδο του Ελαιώνα, ο συνεργαζόμενος οργανισμός μας Project Elea μας ενημέρωσε για τα σχέδια για την κατασκευή μιας κοινοτικής κουζίνας στο στρατόπεδο. Με περισσότερους από 400 κατοίκους χωρίς πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις κουζίνας, δεν υπήρχε ασφαλής χώρος μαγειρέματος για πολλούς κατοίκους. Το R4R υποστήριξε την εγκατάσταση ενός εμπορευματοκιβωτίου μέσα στο στρατόπεδο και οι εθελοντές της κοινότητας με εμπειρία στο παρελθόν στη συγκόλληση βοήθησαν στην εγκατάσταση εξαρτημάτων για παράθυρα, πόρτες και συσκευές κουζίνας. 

elGreek