Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Σχετικά με τους Πρόσφυγες 4 Πρόσφυγες

Η αποστολή μας

Refugee 4 Refugees στοχεύει στην παροχή βιώσιμης υποστήριξης, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε μετανάστες από όλες τις εθνικότητες που φτάνουν στις ακτές της Ελλάδας και ζητούν άσυλο στην Ευρώπη.

Το όραμά μας

Να προωθήσει τη δημιουργία ενός συμμετοχικού παγκόσμιου οικοσυστήματος βοήθειας, όπου οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να αισθάνονται ενδυναμωμένοι μέσω της ενεργού συμμετοχής τους σε ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
Ο ιδρυτής μας

Ο ιδρυτής του Refugee 4 Refugees, Omar Alshakal αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του στη Συρία λόγω εμφυλίου πολέμου και έφτασε στο νησί της Καλύμνου, μετά από 14 ώρες κολύμβησης από τις τουρκικές ακτές το 2014.

Αφού έλαβε άσυλο στην Ελλάδα, ταξίδεψε στη Γερμανία, αλλά όταν άκουσε την ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα ελληνικά νησιά επέστρεψε για να βοηθήσει εκείνους που ζουν σήμερα από παρόμοιες εμπειρίες. 

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που συνεπάγεται η απόκτηση ασύλου: πώς είναι να δημιουργήσετε μια νέα ζωή σε μια χώρα μακριά από τη χώρα που καλείτε σπίτι, χάνοντας συχνά τα πάντα. Αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν σε θέση να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, αποφάσισε να ξεκινήσει την οργάνωση το 2017.

Με διοικητική υποστήριξη από την Αντρέα Μαυροβούνιο το 2017 και την αρχική βοήθεια της Imaya, δημιουργήθηκε το Refugee4Refugees, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο κατά την άφιξή τους στις ελληνικές ακτές της Λέσβου.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ R4R

Τα έργα μας καθίστανται εφικτά από την εκπληκτική ομάδα αφοσιωμένων εθελοντών επισκεπτών και κοινότητας από όλο τον κόσμο. Από τότε που το R4R άρχισε να λειτουργεί στη Λέσβο, εκατοντάδες άτομα με κίνητρα να επηρεάσουν θετικά την κατάσταση στην Ελλάδα έχουν ενταχθεί στην αποστολή μας και γίνονται μέλη της οικογένειας R4R.

Χωρίς την υποστήριξή τους, απλά δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τον στόχο μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς στη Λέσβο, τη Σάμο και την ηπειρωτική χώρα. Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον εθελοντισμό με την ομάδα μας, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί:

ΕΓΓΡΑΦΟ R4R

Ελληνικές πολιτικές R4R:

Ως μέρος της διαδικασίας εγγραφής που μας επιτρέπει να λειτουργούμε στην Ελλάδα, δείτε παρακάτω έγγραφα που περιγράφουν τη δομή του οργανισμού μας και τις επιχειρησιακές εκθέσεις για το έργο μας στην Ελλάδα.

1) Αναφορά των ενεργειών σας

2) Πρώτο καταστατικό

3) Τελευταίο καταστατικό

4) OΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

5) Έκθεση του ορκωτού λογιστή για το 2018

6) Έκθεση του ορκωτού λογιστή για το 2019

7) ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ 2020

8)Πιστοποίηση ISO

9) English ISO

elGreek